Rok szkolny 2024/2025
„Smaki na języku„
25.04.2025 r. odbyły się kolejne zajęcia z cyklu ,, Smaki na języku”. Tym razem uczestnicy zajęć mogli poznać zielone warzywa i zioła: kapustę, sałatę, szparagi w postaci zupy krem, rzeżuchę, czarnuszkę oraz zioła prowansalskie. Największe zainteresowanie zbudziła wśród uczestników kapusta. Rzeżucha niestety nie zyskała zbyt wielu sympatyków.






Wiosenny spacer do Ogrodu Botanicznego





„Smaki na języku„
W piątek 28.03. 2025 odbyły się kolejne zajęcia w ramach projektu ,,Smaki na języku”. Tym razem uczniowie mogli przypomnieć sobie smaki, zapach oraz fakturę wiosennych warzyw: cebuli, rzodkiewki, szczypiorku, kopru, natki pietruszki i buraka. Każdy znalazł smak dla siebie. Znaleźli się także nieliczni podopieczni, którzy pokochali smak cebuli:)





Witaj wiosno!
W marcu wszyscy czekają na wiosnę. Także i my!
21 marca w końcu przyszła do nas wyczekiwana wiosna.
Tego dnia przypada także Światowy Dzień Osób z Zespołem Downa. Z tej okazji wspólnie przygotowaliśmy pracę plastyczną, na której znajdowały się kolorowe skarpetki. Nie zapomnieliśmy także ubrać tego dnia kolorowych skarpetek. W czasie zajęć nie zabrakło wiosennych piosenek i słuchania odgłosów budzącej się do życia przyrody
Witaj nasza piękna wiosno:):)






